Stichting
LightRec

Stichting LightRec

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, maar mogen niet worden afgedankt bij het gewone huisvuil. LightRec zorgt ervoor dat tl-buizen, spaar- en ledlampen apart worden ingezameld en op een milieuverantwoorde manier worden gerecycled. LightRec geeft hiervoor opdracht aan de uitvoeringsorganisatie Wecycle.

De oprichting van de stichting LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Hiermee wordt collectief invulling gegeven aan een milieuverantwoorde inzameling en recycling van energiezuinige verlichting. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan de wettelijke verplichting om verkochte verlichtingsapparatuur aan het eind van de levensduur ook weer in te zamelen.

LightRec zamelt zowel lampen in uit de consumentenmarkt als uit het professionele circuit. Consumenten brengen afgedankte lampen naar de gemeentelijke milieustraat, naar een winkel die lampen verkoopt of – in toenemende mate – naar een inzamelbox bij een supermarkt, bouwmarkt of elektronicazaak. Wecycle zorgt voor het ophalen en recyclen.

De inzameling bij professionele partijen gebeurt ook via Wecycle. Partijen die veel (meer dan 50 kilo per keer) lampen afdanken, kunnen kosteloos inzamelmiddelen voor lampen en armaturen aanvragen. Zie: Wecycle.nl/installateurs


Kijk voor meer informatie op LightRec.nl